Persoonlijke bescherming kopen en huren bij Coenen BV

Handelsonderneming Coenen BV

OPENINGSTIJDEN
ma t/m vr: 08:00 – 18:00
za: 08:30 – 16:00

Of neem contact op via ons contactformulier.

Als u bezig bent met technische werkzaamheden of soortgelijke klussen, is het zorgen voor optimale persoonlijke bescherming van het grootste belang. Daarvoor zijn meerdere goede redenen te noemen. In de eerste plaats wilt u natuurlijk voorkomen dat uzelf of een van uw werknemers lichamelijk letsel of (ernstige) verwondingen oploopt tijdens het werk.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn noodzakelijk

Want niet alleen leiden ongelukken tot onnodig persoonlijk leed, de betreffende klusser is vaak ook voor langere of kortere tijd uitgeschakeld en niet meer op de werkvloer inzetbaar. Ten tweede is het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) bij veel elektrische gereedschappen en machines verplicht. Werkgevers die met gevaarlijke apparaten en gereedschappen werken, zijn wettelijk verplicht hun personeel van het benodigde beschermingsmateriaal te voorzien. Wanneer er geen beschermende middelen worden gedragen, zal een verzekeraar in het geval van letsel of schade veelal weigeren om tot vergoeding over te gaan. De pruimen zijn dan natuurlijk extra zuur: naast lichamelijk letsel krijgt u nog een financiële dreun na.

Soorten persoonlijke beschermingsmiddelen

Er zijn verscheidene soorten PBM. Gehoorbescherming is van belang bij apparaten en machines die geluiden maken van boven de 80 decibel. Als uw gehoor of dat van uw personeel wordt aangetast door blijvende gehoorschade, heeft u een groot (communicatie)probleem.

Naast gehoorbescherming, is adembescherming belangrijk wanneer er tijdens werkzaamheden chemische stoffen of schadelijke gassen vrijkomen. Ook bij lassen en in het geval er asbest aanwezig is, is adembescherming cruciaal. Een derde soort bescherming is hoofdbescherming.

Wordt er met zware materialen gewerkt die van de grond getakeld worden of als u met een heftruck rondrijdt, dan kunnen er voorwerpen naar beneden vallen die verwondingen, schedelfracturen en zelfs hersenletsel kunnen veroorzaken. En dat is natuurlijk niet wat u wilt meemaken. Ten slotte kunt u bij bescherming denken aan goede stevige werkschoenen, die bescherming bieden als er een zwaar voorwerp op uw voeten valt of iets of iemand over uw voeten heen dendert.

Zorg er te allen tijde voor dat u uzelf en uw personeel goed beschermd op de werkvloer, zodat u niet voor ongewenst verrassingen komt te staan als zich gevaarlijke situaties voordoen.

Assortiment veiligheidsmiddelen bij Handelsonderneming Coenen B.V.

Wij van Handelsonderneming Coenen B.V. in Groesbeek bieden alle materialen en benodigdheden aan die u nodig heeft voor optimale persoonlijke bescherming van uzelf en uw medewerkers. In ons zeer brede assortiment PBM vindt u alle kwaliteitsmerken voor persoonlijke bescherming, variërend van producten voor hoofdbescherming en gehoorbescherming tot adembescherming. U kunt hierbij denken aan gevestigd gecertificeerde merken als 3M, Grisport, Mascot en Peltor. Het aanbod beveiligingsmaterialen van Handelsonderneming Coenen B.V. is erg breed: veiligheidshelmen, dubbelfiltermaskers, stofmaskers, geluidsdempers, lasmaskers, oordopjes, headsets en detectiemeters. Werkelijk alles is bij ons verkrijgbaar voor aantrekkelijke prijzen. Bekijk nu onze collectie van veiligheidsproducten van Mascot, 3M, Peltor en Grisport en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die wij u bieden.

Neem contact op

Bekijk onze producten online of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij van Handelsonderneming Coenen B.V. helpen u graag met het creëren van een veilig werkomgeving. Of neem contact met ons op via mail voor passend advies.

Handelsonderneming Coenen BV

OPENINGSTIJDEN
ma t/m vr: 08:00 – 18:00
za: 08:30 – 16:00

Of neem contact op via ons contactformulier.